Vlaanderen en Microsoft plannen innovatiecentrum

Microsoft Innovation CenterOp 14 Juni 2011 tekenden Vlaams Minister-president Kris Peeters, Daniel Lewin, Corporate Vice President Emerging Business Development van Microsoft en Philippe Rogge, General Manager van Microsoft BeLux een Memorandum of Understanding om te komen tot de oprichting van een Microsoft Innovation Center (MIC) voor Vlaanderen.

Naast het MIC in Mons dat 2 jaar geleden van start ging en het recent aangekondigde MIC in Brussel, gespecialiseerd in cloud-toepassingen wordt dit het derde gelijkaardig initiatief in Belgie. Het MIC Vlaanderen wil zich focussen op de gezondheidszorg en e-Health toepassingen.

DSC_0216DSC_0217

“Deze keuze past uitstekend binnen Flanders’ Care, de beleidslijn die de Vlaamse Regering heeft uitgezet om innovatiepotentieel in de zorgsector te faciliteren naar ondernemerschap.” Zegt minister-president Peeters. “Vlaanderen heeft immers alles in huis om te excelleren in de zorgsector. Zo slaan wij drie vliegen in één klap: jonge bedrijfjes ondersteunen, tewerkstelling bevorderen en nieuwe ontwikkelingen ingang doen vinden in de zorgsector. Als overheid hanteren wij hierbij twee belangrijke principes: een zorg van uitstekende kwaliteit op maat van de zorgvrager en aan een betaalbare prijs.”
Lees hier het volledige persbericht van Minister-president Peeters.

Concrete samenwerkingspartners en –voorwaarden worden volgende maanden verder uitgewerkt in een samenwerkingsakkoord.

Advertisements